Botanical Effects

Saya ingin memperkenalkan anda dengan Mary Kay Botanical Effect Skin Care. Set penjagaan kulit wajah ini adalah set asas bagi keseimbangan kulit. Mana-mana pengguna baru yang ingin bertukar kepada produk penjagaan wajah Mary Kay saya sarankan bermula dari asas iaitu Botanical Effect.

Botanical Effect di datangkan dengan 2 langkah penjagaan asas iaitu Cleanser dan Hydrate dan 2 langkah booster iaitu Freshner dan Mask. Setiap rangkaian produknya mempunyai faedah dan kesan yang berbeza.


Produk penjagaan kulit Mary Kay adalah hypoallergenic kerana ia diformulasikan tanpa alkohol, wangian atau pewarna tiruan. Ini bukan komedogenik juga yang bermaksud bahan yang digunakan tidak akan menyumbat pori-pori kami! Ia telah diuji secara klinikal untuk kerengsaan dan alergi kulit jadi ia sesuai untuk mereka dari kulit kering, normal atau berminyak - walaupun ia adalah kulit sensitif!

Menariknya terdapat 3 formula yang berbeza (kulit kering, normal & berminyak) mengikut jenis keperluan kulit yang berbeza. Set ini mengandungi bahan eksklusif, kompleks antioksidan yang kaya, di samping bahan-bahan botani khas mengikut jenis kulit.

Terdapat Dalam 3 Formula

Formula 1 : Kulit Kering
Formula 2 : Kulit Biasa
Formula 3 : Kulit Berminyak

Formula 1 : Kulit Kering

Ekstrak Biji Flaks : Biji flaks adalah salah suatu sumber tumbuhan paling kaya dengan asid lemak omega-3, yang juga membantu melembapkan dan melegakan ketidakselesaan kulit kering. 

Ekstrak Rumpai Laut : Sejenis alga laut, rumpai laut terkenal sebagai sumber vitamin, mineral dan asid lemak yang penting untuk pelembapan dan keseimbangan kulit

Formula 2 : Kulit Biasa

Ekstrak Bunga Kemboja : Bunga kemboja dikenali untuk faedah menenang dan melegakan dan ia juga antioksidan yang membantu melindungi daripada tekanan persekitaran

Ekstrak Bunga Teratai : Sejenis antioksidan, bunga teratai dilaporkan sebagai sumber mineral yang penting untuk kulit sihat. 

Formula 3 : Kulit Berminyak

Ekstrak Kanuka (Pokok Teh Putih) : Sumber ekstrak botani ini terkenal dengan faedah penghalusan yang boleh membantu mengelakkan pori daripada menjadi tersekat. 

Ekstrak Jambu Batu : Dikenal sebagai sumber asis salisilik, jambu batu adalah pengelupas yang menunjukkan faedah penanggalan sel mati dan membantu pori agar tidak tersekat supaya mengurangkan permukaan berminyak. 


CIRI-CIRI

Bebas wangian 
Bebas pewarna sintetik 
Bebas-minyak 
Hipoalergenik 
Tak Komedogenik 
Diuji oleh ahli dermatologi 

Diuji secara klinikal untuk kerengsaan dan alergi kulit. Sesuai untuk kulit sensiti

Kulit saya kelihatan sihat! 
Inilah yang diperkatakan oleh sembilan daripada sepuluh wanita setelah menggunakan Penjagaan Kulit Botanical Effects™ dalam sebuah kajian bebas pelanggan*. Berikut adalah yang sekurang-kurangnya 90% daripada mereka katakan setelah menggunakan Botanical Effect

• Ia meninggalkan kulit berasa selesa 
• Ia mengurangkan kekusaman kulit 
• Ia memulihkan keseimbangan kulit 

*Hasil yang dilaporkan dalam kajian pengguna bebas sepanjang satu minggu 


Silymarin , juga dikenali sebagai Milk Thistle, adalah antioksidan yang kuat yang telah digunakan selama 2,000 tahun sebagai ubat herba. Silymarin dikenali untuk membantu mempertahankan daripada kerosakan alam sekitar, di samping membantu untuk menenangkan kulit. Buah Luo Han Guo telah digunakan selama berabad-abad oleh orang Cina. Di kenali sebagai "buah-buahan panjang umur," Luo Han Guo adalah hijau-coklat buah bulat yang diketahui mengandungi antioksidan mujarab dan turut dipercayai membantu menggalakkan kulit yang sihat.


Pembungkusan produk Mary Kay juga boleh di yakini. Produk pembukusan produk juga di perbuat daripada bahan kitar semula dan boleh di kitar semula. Ia sangat mesra alam. Mary Kay menyokong Go Green Kempen. 

BOTANICAL CLEANSERPembersih muka Botanical Effect membersih secara lembut, membuang solekan dan kotoran, Memberikan kulit yang bersih, lembut dan tampak sehat. Mengandungi antioksidan yang kaya dengan kompleks botani khas, hypoallergenic dan digubal tanpa pewarna sintetik atau wangian tambahan. Sesuai untuk kulit sensitif.

KADAR PENGGUNAAN

Botanical Effects™ 3-in-1 Cleanse, 4.0 fl oz./ 113g 

Pengguna biasa 1.8 bulan 
Pengguna sedikit 3.5 bulan 
Pengguna banyak 1.2 bulan 

No comments:

Post a Comment

Copyright to Beauty Madness by Batini Idris
Designed by UMIESUEstudio 2016