Thursday, April 5, 2018

Mary Kay Malaysia 4th National Sales Director

Sekalung tahniah buat My Senior, My Sifu, My Mentor Senior National Sales Director Nurul Shakirin Lewis di atas pencapaian beliau merangkul gelaran National Sales Director yang ke empat di Malaysia. 

Cantik, manis dan elegan. Itu gambaran yang saya boleh gambarkan tentang NSD Nurul Shakirin. Dulu dalam diam saya sangat adore her, tetapi sekarang tidak lagi. Bukan bermakna saya tidak adore dia tetapi bukan dalam diam lagi. Saya dah beritahu dia yang saya sangat adore her. 

Beliau pernah di nobatkan sebagai Miss Go Give. Antara awards paling berharga di Mary Kay. Kerana awards ini tidak boleh di jual beli.  Penerima awards ini di capai melalui undian semua beauty consultant Mary Kay seluruh Malaysia dan Singapore. 

 Penerima awards ini sudah tentu bukan sahaja cantik luaran tetapi cantik budi pekertinya. Di pilih sebagai penerima award ini antara kriterianya sentiasa memberi tanpa mengira balasan.

Hari ini beliau juga pemandu Mercedes PINK Mary Kay ke 4 di Malaysia. So proud of her. Saya yakin Malaysia bakal menerima lebih ramai lagi National Sales Director dalam masa terdekat. Nama-nama wanita di sanjung di tinggi di Mary Kay. Itu antara kenapa Mary Kay sentiasa di hati kami. 

Mary Kay merupakan sebuah syarikat yang menjual impian.
Mary Kay merupakan satu platform untuk wanita mencapai 
impian mereka melalui Mary Kay Way. Saya sendiri melihat dan menyaksikan ribuan wanita yang biasa-biasa tetapi bila bersama Mary Kay mereka menjadi LUAR BIASA. Kerana wanita itu sendiri mempunyai satu kuasa yang sangat kuat apabila mereka tahu apa yang mereka lakukan. 

Saya percaya dan yakin, Mary Kay akan melahirkan lebih ramai wanita-wanita yang bukan sahaja hebat di dalam kerjaya tetapi hebat pekertinya. Teras utama yang di pupuk di dalam setiap diri Perunding kecantikan Mary Kay adalah ;

Memupuk Semangat Member (Go Give Spirit)
Golden Rules
Make Me Feel Important
Balance Priorities (God 1st, family 2nd & Career 3rd)

To all women out there, here is your opportunity. 
Ada orang yang langsung tidak tahu apa yang sedang berlaku dan mereka langsung tidak ingin ambil tahu, ada orang yang tahu apa yang sedang berlaku tetapi tidak mahu ambil tahu, dan ada orang tahu apa yang sedang berlaku tetapi mereka sedang melakukannya. 

Lot Of Loves,
Batini Idris
Mary Kay Ind Beauty Consultant
Since 2012

No comments:

Post a Comment

Copyright to Beauty Madness by Batini Idris
Designed by UMIESUEstudio 2016