Sunday, December 30, 2018

Mary Kay Unit Meeting Kota Bharu - 5 jan 2019


Assalamualaikum & Good Morning,

Ladies, here we go, we started our New Year dengan sharing dari Hangzhou Achiever. Get to know her, apa yangbeliau lakukan sehingga capai challenge Hangzhou, China baru-baru ini. Beliau debut as Sales Director bersama-sama challenge ke Hangzhou, China. 

Bukan itu sahaja SD Thuwaibah akan buat sedikit perkongsian tentang lawatan ke kilang Mary Kay di sana dan juga sedikit ilmu dari Hangzhou kepada kita semua. Jangan lepaskan peluang ini. Who show up will move up. 

ESSD Batini Idris

DIQ in the Houz !!!


Well Done ! Tahniah kepada 4 Director In Qualification yang bersiap siaga untuk menempuh alam directorship tidak lama lagi. DIQ Nurulhuda, DIQ Nur Hakimah, DIQ Siti Fatimah, DIQ Nurhidayah berentap dan beraksi untuk directorship.

Kenapa? Kerana mereka sedar bukan mudah untuk senang dan bukan mudah untuk untuk susah. Kerana mereka sedar hanya diri mereka sendiri yang bakal mengubah kehidupan mereka untuk masa hadapan. Bukan sahaja untuk diri sendiri untuk keluarga, orang tersayang dan juga masyarakat sekeliling. 

Untuk sampai ke tahap ini mereka sangat disiplin dalam rutin harian di mana mereka perlu seimbangkan keutamaan di dalam kehidupan mereka seperti yang di terapkan oleh Mary Kay sendiri. 

God First
Family Second
Career Third

Sekali lagi sejuta tahniah daripada saya, teruskan berbakti untuk masyarakat dengan menambah nilai dalam hidup mereka. Insyallah you will be there !

Awesome ! So proud of you .. 

Ladies.. jangan lupa Special Challenge untuk para DIQs. Lihat di sini

Perunding Kecantikan Mary Kay
Since 2012
0148074005

Sunday, November 4, 2018

Selamat Datang Mary Kay Ind Beauty Consultant Baru

Lama juga saya tidak menjenguk blog ni. Malam ni terasa terpanggil untuk berada di sini lagi.

Alhamdulillah hari ini saya berkesempatan untuk menjadi Fasilitator untuk business preview Mary Kay di Tanah Merah Kelantan. Bersama-sama saya barisan ahli Mary Kay baru yang turut sama tidak. melepaskan peluang menyertai Mary Kay.

Bila di kenang kembali bagaimana saya bermula dengan Mary Kay saya seperti tidak percaya yang saya masih kekal bersama Mary Kay hingga saat ini. Biasanya saya jenis cepat bosan dan tidak lama bila melakukan sesuatu.

Tetapi Mary Kay telah buat saya jatuh cinta dengan produk, budaya, keunikannya, syarikat, peluang yang di tawarkan, hadiah-hadiah, free trip, kereta, cincin dan banyak lagi membuatkan saya sentiasa teruja dan tidak pernah bosan.

Sekali lagi tahniah kepada semua perunding kecantikan baru yang tidak melepaskan peluang mendaftar di majlis tadi. Pilihan anda tepat dan jangan pernah berputus asa untuk mengejar impian anda.

Batini Idris
Perunding Kecantikan Mary Kay
Since 2012
0148074005

Saturday, May 5, 2018

Makeup Class In Penang


Assalamualaikum, hi semua. Tini akan berada di Pulau Pinang pada 12 May ini untuk bengkel solekan bersama dengan SD Renuka our Top 30 Beauty Artist Maary Kay Malaysia 2018. Sangat bertuah kerana beliau ingin bekerjasama bagi menganjurkan kelas solekan ini.

Bagi anda yang sudi singgah di blog tini, tini sangat berbesar hati untuk menjemput anda menyertai bengkel solekan menggunakan produk Mary Kay. Believe me you will love it ! Dan yang paling penting kelas ini adalah PERCUMA.

Jangan tunggu lama-lama sebab kelas ni sangat limited, hanya 40 pax sahaja untuk 1 kelas. Jom penuhkan seat. Detail mengenai program adalah seperti berikut ;

Tarikh : 12 May 2018
Masa : 10 am - 1pm
Lokasi : Mary Kay Penang Beauty Center, 1707-1-11 Kompleks Auto World Jalan Perusahaan, Juru Interchange, 13700, Prai , Pulau Pinang

Klik for location / google map Mary Kay Penang Beauty Center


Untuk pendaftaran anda boleh hubungi saya :

Executive Senior Sales Director Batini Idris
Your Independent Beauty Consultant
Tel : 014-8074005
Email : wannurbatini[at]gmail.com

Thursday, April 5, 2018

Mary Kay Malaysia 4th National Sales Director

Sekalung tahniah buat My Senior, My Sifu, My Mentor Senior National Sales Director Nurul Shakirin Lewis di atas pencapaian beliau merangkul gelaran National Sales Director yang ke empat di Malaysia. 

Cantik, manis dan elegan. Itu gambaran yang saya boleh gambarkan tentang NSD Nurul Shakirin. Dulu dalam diam saya sangat adore her, tetapi sekarang tidak lagi. Bukan bermakna saya tidak adore dia tetapi bukan dalam diam lagi. Saya dah beritahu dia yang saya sangat adore her. 

Beliau pernah di nobatkan sebagai Miss Go Give. Antara awards paling berharga di Mary Kay. Kerana awards ini tidak boleh di jual beli.  Penerima awards ini di capai melalui undian semua beauty consultant Mary Kay seluruh Malaysia dan Singapore. 

 Penerima awards ini sudah tentu bukan sahaja cantik luaran tetapi cantik budi pekertinya. Di pilih sebagai penerima award ini antara kriterianya sentiasa memberi tanpa mengira balasan.

Hari ini beliau juga pemandu Mercedes PINK Mary Kay ke 4 di Malaysia. So proud of her. Saya yakin Malaysia bakal menerima lebih ramai lagi National Sales Director dalam masa terdekat. Nama-nama wanita di sanjung di tinggi di Mary Kay. Itu antara kenapa Mary Kay sentiasa di hati kami. 

Mary Kay merupakan sebuah syarikat yang menjual impian.
Mary Kay merupakan satu platform untuk wanita mencapai 
impian mereka melalui Mary Kay Way. Saya sendiri melihat dan menyaksikan ribuan wanita yang biasa-biasa tetapi bila bersama Mary Kay mereka menjadi LUAR BIASA. Kerana wanita itu sendiri mempunyai satu kuasa yang sangat kuat apabila mereka tahu apa yang mereka lakukan. 

Saya percaya dan yakin, Mary Kay akan melahirkan lebih ramai wanita-wanita yang bukan sahaja hebat di dalam kerjaya tetapi hebat pekertinya. Teras utama yang di pupuk di dalam setiap diri Perunding kecantikan Mary Kay adalah ;

Memupuk Semangat Member (Go Give Spirit)
Golden Rules
Make Me Feel Important
Balance Priorities (God 1st, family 2nd & Career 3rd)

To all women out there, here is your opportunity. 
Ada orang yang langsung tidak tahu apa yang sedang berlaku dan mereka langsung tidak ingin ambil tahu, ada orang yang tahu apa yang sedang berlaku tetapi tidak mahu ambil tahu, dan ada orang tahu apa yang sedang berlaku tetapi mereka sedang melakukannya. 

Lot Of Loves,
Batini Idris
Mary Kay Ind Beauty Consultant
Since 2012

Tuesday, October 25, 2016

TERBARU !! Botanical Starter Kit untuk ahli Mary Kay


Wahh saya pula teruja.. Kit permulaan baru bagi perunding kecantikan Mary Kay. Cantiknya bag pink tu.. saya pun berkenan.
Bagi yang berminat untuk memulakan bisnes kecantikan bersama Mary Kay. Ini lah kedai Mary Kay anda. Kedai bergerak. Tak perlu modal besar.

Jom test produk free and saya review tentang business Mary Kay yang unik dan mudah ni.

Batini Idris
Mary Kay Ind Beauty Consultant
Since 2012


*No telefon sila rujuk side bar sebelah kanan bahagian atas
Copyright to Beauty Madness by Batini Idris
Designed by UMIESUEstudio 2016